MENU

Dit zijn de interieurtrends van 2024

Een nieuw jaar betekent nieuwe interieurtrends, en 2024 heeft heel wat te bieden. Natuurlijke materialen en kleuren blijven net als vorig jaar een grote inspiratiebron. Meubels met organische vormen zijn in opmars en er zal meer aandacht zijn voor ambachtelijke details en duurzame materialen. Ontdek daarnaast ook de nieuwe trendkleur: Healing Blue. Kom via onderstaande video en blog meer te weten over de nieuwste interieurtrends en hoe je deze kan toepassen in jouw eigen interieur.

Interieurtrend 1: de natuur als inspiratiebron

Net zoals vorig jaar blijven natuurlijke materialen en kleuren het goed doen in onze interieurs. In een tijd waarin duurzaamheid en milieubewustzijn steeds belangrijker worden, zijn natuurlijke elementen zoals hout, natuursteen en stevige stoffen de perfecte match. In combinatie met aardetinten zorgen ze voor een warme en tijdloze uitstraling, en brengen daarnaast ook rust in je interieur.

 

 

Interieurtrend 2: ambachtelijk én duurzaam

Iedereen wil een persoonlijke touch geven aan zijn huis. Daarom zal de aandacht voor handgemaakte meubels en ambachtelijke details in 2024 toenemen. Van meubels tot kussens, vloerkleden, lampen en kunstwerken. Ze zijn elk met liefde en aandacht gecreëerd en bevatten een menselijk element dat massaproductie niet kan evenaren.

 

Ambachtelijke decoratie oogt niet alleen mooi, maar voegt ook warmte en karakter toe aan je woning. Deze elementen zijn gemaakt om lang mee te gaan en hebben een kleine ecologische voetafdruk door het gebruik van natuurlijke materialen. Dit maakt ze een duurzame keuze voor wie zijn impact op het milieu wil minimaliseren.

Interieurtrend 2: ambachtelijk én duurzaam.
Puur vakmanschap staat centraal bij het gebruik van natuurlijke materialen. Voor wie fan is van een ambachtelijke look, is mortex een goede keuze. Met deze pleister op basis van cement en kalk geef je vloeren, muren, plafond en zelfs meubels een unieke betonlook in verschillende tinten. Voor wie net dat tikkeltje verder durft gaan, is terrazzo een perfecte match. Deze gespikkelde steen wordt gemaakt met materiaal van marmer, graniet of glas- en metaalsnippers in beton. Het is een duurzame en slijtvaste optie die er bovendien authentiek en luxueus uitziet.

Interieurtrend 3: organische vormen

Rechte salon- en eettafels hebben al plaatsgemaakt voor ronde en ovale tafels, maar in 2024 gaan we nog een stapje verder. Denk aan het verzachtende effect van een tafelblad in een organische vorm of kasten met afgeronde poten. Niet alleen meubels krijgen afgeronde vormen, deze interieurtrend wordt ook doorgetrokken naar andere ruimtes. Geef je keuken bijvoorbeeld een exclusieve look door ook het werkblad van je keukeneiland af te ronden.

Interieurtrend 4: de kleur Healing Blue

Koel, kalmerend en vooral inspirerend: de trendkleur van 2024 is een zacht vergrijsd blauw. Healing Blue is geïnspireerd door het verleden en geeft een hoopvolle basis voor de toekomst. De kleur brengt rust en blendt perfect in verschillende kleurthema’s. Healing Blue is combineerbaar met zowel warme tinten als pittige kleuren voor een eyecatcher in je interieur.

 

Ben je geïnspireerd door de interieurtrends van 2024, maar weet je niet hoe ze te integreren in je interieur? 

 

Artenic staat voor je klaar

Laat je
inspireren.

Onze projecten
interieurtrend

Zeg ‘ja!’ tegen je nieuwe interieur van de hoogste klasse!

Contacteer ARTENIC voor een uniek ontwerp op maat.

Maak een afspraak

Laat je inspireren in onze toonzaal:

Beerstraat 26, 2450 Meerhout

Onze showroom is enkel toegankelijk op afspraak, maar we zijn steeds telefonisch bereikbaar op:

Maandag:Ma:

9:00 - 12:00 en 13.00 - 17.00

Dinsdag:Di:

9:00 - 12:00 en 13.00 - 17.00

Woensdag:Wo:

Gesloten

Donderdag:Do:

9:00 - 12:00 en 13.00 - 17.00

Vrijdag:Vr:

9:00 - 12:00 en 13.00 - 17.00

Zaterdag:Za:

9:00 - 12:00 en 13.00 - 16.00

Zondag:Zo:

Gesloten

Vul je gegevens in en bekijk
de 5 interieurtips van Artenic

Voornaam*

Achternaam*

E-mailadres*

GSM-nummer*

Verzenden