MENU

Interieurtrend: natuurlijke materialen

In de wereld van interieurdesign zijn trends voortdurend in beweging. Een trend die momenteel de harten van designers en menig huisbewoner helemaal verovert? Dat is het gebruik van natuurlijke materialen, denk onder andere aan natuursteen en hout. Allemaal heel mooi, maar niet altijd even onderhoudsvriendelijk. Het alternatief? Keramiek! Een materiaal beschikbaar in alle formaten en kleuren. In deze blog duiken we dieper in deze trend en geven we je inzicht in hoe je hem kunt integreren in jouw eigen interieur.

Natuurlijke materialen voor een duurzaam interieur

De keuze voor natuurlijke materialen is meer dan een esthetische keuze. In een tijd waarin duurzaamheid en milieubewustzijn steeds belangrijker worden, zijn natuurlijke elementen de perfecte match. Deze materialen brengen niet alleen een warme en tijdloze uitstraling in je huis, maar ze dragen ook bij aan een meer ecologisch verantwoorde levensstijl.

 

Bovendien brengen natuurlijke materialen een zekere rust in je interieur. Met een coherent kleurenpalet van aardse tinten kan je verschillende stukken mixen en matchen om toch een harmonieus resultaat te bekomen.

 

 

Natuurlijke materialen vormen de ideale basis

Bij het creëren van een interieur dat warmte en authenticiteit uitstraalt, spelen natuurlijke materialen een belangrijke rol. Ze vormen de ideale basis voor een tijdloze look, terwijl ze tegelijkertijd een uniek karakter aan elke ruimte toevoegen. Dankzij hun rustige karakter en subtiele tinten zijn ze veelzijdig inzetbaar voor een uiteenlopend scala aan stijlen en combinatiemogelijkheden.

Natuurlijke materialen is de nieuwste interieurtrend.

Het verfijnde karakter van natuursteen

Natuursteen is een veelzijdig materiaal dat heel wat mogelijkheden biedt voor je interieur. Denk onder andere aan marmer, graniet of kalksteen. Afhankelijk van de gewenste esthetiek, de functie en het budget kan je de perfecte natuursteen kiezen voor jouw ruimtes. Elk type natuursteen heeft zijn unieke eigenschappen en charme. Dat betekent ook dat ze hun eigen specifieke vereisten hebben op gebied van onderhoud. Sommige types vragen om pH-neutrale reinigingsmiddelen, andere zijn dan weer heel gevoelig voor blijvende vlekken.

 

Wil je werken met natuursteen? Informeer je dan over de specifieke eigenschappen van de steen op gebied van onderhoud en gebruiksgemak. Denk aan de ruimte waarin je de steen wilt gebruiken en de vereisten waar de steen aan moet voldoen.

Terrazzo is een echte interieurtrend!

Mortex voor een stoere betonlook

Fan van een industriële betonlook? Dan is mortex een goede keuze. Met deze pleister op basis van cement en kalk geef je vloeren, muren, plafond en zelfs meubels een unieke betonlook in verschillende tinten.

 

Daarnaast heeft het een grote slijtageweerstand waardoor je langer geniet van mooie vloeren of muren. Dankzij de grote waterdichtheid kan je het zelfs gebruiken in badkamers! Een extra pluspunt? Mortex is best eenvoudig in onderhoud mits je het voldoende beschermt tegen vlekken. Want net als natuursteen is ook mortex gevoelig aan vlekken.

 

Speels en duurzaam met Terrazzo

Terrazzo, oftewel granito, herleeft in populariteit! Deze gespikkelde steen wordt gemaakt met restmateriaal van onder andere marmer, graniet of glas- en metaalsnippers in beton. Het is enorm duurzaam en slijtvast. Hoewel het gespikkelde patroon vuil helpt verdoezelen, is het toch belangrijk terrazzo regelmatig te onderhouden. Het bestaat deels uit natuursteen en gaat dus niet goed samen met zuren. Om vlekken te vermijden gebruik je best geen agressieve schoonmaakmiddelen.

De warme charme van hout

Hout is een tijdloos materiaal dat een organische charme en warmte toevoegt aan je interieur. Dankzij de variatie in houtsoorten en afwerkingen past het moeiteloos in verschillende interieurstijlen en kan je het inzetten voor vloeren, plafonds, wandbekleding, trappen of decoratieve elementen. Zowel binnen als buiten. Het is en blijft een klassieke favoriet voor interieurdesign. Zo vind je vandaag de dag ook houtlook tegels die de warme uitstraling van hout combineren met onderhoudsgemak. En maar goed ook, want hout vraagt wel de nodige zorg om verkleuring, vlekken en dofheid te vermijden.

Keramiek combineert natuurlijke materialen én onderhoudsvriendelijkheid

Wil je de uitstraling van natuurlijke materialen, maar niet het onderhoud dat erbij komt kijken? Dan is keramiek de oplossing. Het is een veelzijdig en eigentijds materiaal dat zijn stempel heeft gedrukt op moderne interieurtrends. Het staat gekend voor zijn duurzaamheid en verfijnde afwerking en biedt een uitgebreid scala aan ontwerpmogelijkheden voor zowel binnen- als buitenruimtes.

 

De hoge weerstand tegen vlekken, krassen en vocht maakt keramiek een betrouwbare keuze voor vrijwel alle interieurtoepassingen. Bovendien is keramiek beschikbaar in een eindeloze reeks aan kleuren, patronen en texturen. Zo is het breed toepasbaar in verschillende interieurstijlen, waarbij het zowel een moderne en strakke uitstraling als een landelijke charme kan creëren.

 

Ben je geïnspireerd door deze interieurtrends, maar weet je niet hoe ze te implementeren?
Schrijf je dan zeker in voor mijn gratis masterclass 'Wat ligt er aan de basis van je interieur? Ontdek de do's en don'ts! en laat jou verder inspireren.


 

Klik hier en ontdek meer over de gratis interieur masterclass en schrijf je nu in!

Laat je
inspireren.

Onze projecten
interieurtrend natuurlijke materialen mortex terrazzo betonlook

Zeg ‘ja!’ tegen je nieuwe interieur van de hoogste klasse!

Contacteer ARTENIC voor een uniek ontwerp op maat.

Maak een afspraak

Laat je inspireren in onze toonzaal:

Beerstraat 26, 2450 Meerhout

Onze showroom is enkel toegankelijk op afspraak, maar we zijn steeds telefonisch bereikbaar op:

Maandag:Ma:

9:00 - 12:00 en 13.00 - 17.00

Dinsdag:Di:

9:00 - 12:00 en 13.00 - 17.00

Woensdag:Wo:

Gesloten

Donderdag:Do:

9:00 - 12:00 en 13.00 - 17.00

Vrijdag:Vr:

9:00 - 12:00 en 13.00 - 17.00

Zaterdag:Za:

9:00 - 12:00 en 13.00 - 16.00

Zondag:Zo:

Gesloten

Vul je gegevens in en bekijk
de 5 interieurtips van Artenic

Voornaam*

Achternaam*

E-mailadres*

GSM-nummer*

Verzenden