MENU

De ideale maten voor je renovatieproject

Renoveren is maatwerk. De vraag is: hoe begin je eraan? Waarmee hou je best rekening en wat moet je weten over de ideale maten voor je renovatieproject? Voor concept en uitvoering leiden alle wegen naar Artenic, al is het handig om vooraf alvast na te denken over maten en meer. Hier wat inspiratietips.

 

Professioneel advies over de ideale maten voor je renovatie?

 

Welkom bij Artenic

Een succesvolle renovatie met de ideale maten

De ideale maten en afmetingen voor je renovatie zijn afhankelijk van verschillende factoren, met een aantal good-to-knows die de interieurarchitecten van Artenic graag met je delen. Zo moet je rekening houden met de beschikbare ruimte. Daarna is het zaak om op zoek te gaan naar de ideale lay-out en mogelijke opstellingen. Ongetwijfeld heb je al een plan in gedachten, bij Artenic koppelen we het aan de hoogtes, breedtes en dieptes die je nodig hebt voor de uitvoering. Alles esthetisch en functioneel mooi doen blenden, daar komt het op aan voor een succesvolle renovatie. En de juiste maten helpen daarbij.

 

Maten maken de renovatie

Veel mensen beginnen met groot enthousiasme aan de renovatie van hun huis, of van een bepaalde leefruimte. Dan is alles klaar en, oeps, geen plaats meer om gordijnen te hangen. Spijtig van je harde werk. Het plaatje klopt plots niet meer. Daarom is het een goed idee om alles op voorhand duidelijk in kaart te brengen. Welk type van raambekleding wil je? Hoeveel ruimte moet er tussen je kookeiland en je wandenkast om nog comfortabel te kunnen zitten of bewegen? Allemaal zaken waar we bij Artenic samen met jou over nadenken. Het is onze taak om het overzicht te bewaren en voor en na de emoties ook de juiste maten in het oog te houden.

Een succesvolle renovatie met de ideale maten.

Professioneel advies maakt je thuis

Als je aan een renovatie begint, heb je vooral oog voor het eindresultaat. Daar doe je het uiteindelijk voor. Je wil je comfort verhogen – je huis stijlvoller en duurzamer maken. Maar, er gaat een heel proces van onderliggende werken en denkpatronen vooraf aan de afwerkingsfase. Hoe hoog komt je werkblad? Hoe ver moet het toilet van de muur afstaan? Waar begint je trap? Hoeveel personen moeten er rond de tafel zitten? Een interieurarchitect kijkt verder dan favoriete kleuren, nieuwe meubeltrends en slimme kranen. Voor het perfecte comfort, moeten alle maten kloppen. Maten maken de renovatie, en daarvoor is er professioneel advies.

De ergonomie van de juiste maten

Een renovatie is het ideale moment om ook de ergonomie van je huis onder de loep te nemen. Zorg zeker voor voldoende loopruimte in kamers om een soepele doorstroming mogelijk te maken. Plaats stopcontacten en lichtschakelaars op makkelijk bereikbare en logische plaatsen. Deze praktische zaken bespreek je best met je interieurarchitect, want als dit niet goed zit wordt het een serieuze domper op de feestvreugde.

 

Een ergonomische indeling, de juiste meubels, perfecte verlichting, dit alles draagt bij tot het perfecte thuisgevoel. Meedenken en ontzorgen, daar doen we het voor en dat kunnen wij van Artenic als de beste.

De standaard is ‘op maat’

Vergeet standaard. Denk ‘op maat’. Natuurlijk moet je werkblad een zekere hoogte hebben.

 

Echter: als iedereen in je gezin boven 1.80 m is, dan is een hoogte van 94 cm een garantie op familiale rugproblemen. Ook bij een badkamertablet en het toilet maken een paar centimeters het verschil tussen comfort en ongemak.

 

Als interieurarchitecten gaan we het lijstje af en laten we niets aan het toeval over. Ook als het op juiste maten aankomt voor je renovatieproject, voegt een interieurarchitect een onmiskenbare meerwaarde toe.

 

Wil je graag een professioneel oog werpen op je renovatieplan?

 

 

Artenic denkt met je mee


Laat je
inspireren.

Onze projecten
maten renovatieproject

Zeg ‘ja!’ tegen je nieuwe interieur van de hoogste klasse!

Contacteer ARTENIC voor een uniek ontwerp op maat.

Maak een afspraak

Laat je inspireren in onze toonzaal:

Beerstraat 26, 2450 Meerhout

Onze showroom is enkel toegankelijk op afspraak, maar we zijn steeds telefonisch bereikbaar op:

Maandag:Ma:

9:00 - 12:00 en 13.00 - 17.00

Dinsdag:Di:

9:00 - 12:00 en 13.00 - 17.00

Woensdag:Wo:

Gesloten

Donderdag:Do:

9:00 - 12:00 en 13.00 - 17.00

Vrijdag:Vr:

9:00 - 12:00 en 13.00 - 17.00

Zaterdag:Za:

9:00 - 12:00 en 13.00 - 16.00

Zondag:Zo:

Gesloten

Vul je gegevens in en bekijk
de 5 interieurtips van Artenic

Voornaam*

Achternaam*

E-mailadres*

GSM-nummer*

Verzenden