MENU

Het effect van kleur in interieur

Met kleur in je interieur bepaal je in grote mate de sfeer. Zo zorgen warme kleuren voor een intiem gevoel en geven koude tinten eerder een frisse en levendige indruk. De kleuren die jij het best kiest voor je muren, meubelen en accessoires, hangen af van het doel en de grootte van de ruimte. In deze blog maak je kennis met het effect van kleur in interieur op je gemoed, het ruimtelijk gevoel, …

Temperatuur van kleur in interieur

Bij kleur in interieur denk je vast meteen aan de muren. De kleurtemperatuur daarvan speelt een belangrijke rol voor de sfeer. Ga dus doordacht te werk. Koude, frisse kleuren passen perfect in een ruimte waar veel beweging is, zoals de gang of de keuken. Denk daarbij aan blauw, paars of groen – in alle mogelijke schakeringen. Wil je juist rust creëren, zoals in de woonkamer en de slaapkamer, dan kies je beter voor warme kleuren: geel, oranje en rood. Zo bepaalt de kleur in interieur een beetje hoe jij je voelt.

Kleur in interieur: combineer slim

Breng je kleur in interieur, dan kijk je ook beter welke kleuren bij elkaar passen. Daarvoor kun je een kleurencirkel gebruiken. Kleuren die naast elkaar liggen, zijn harmonieuze combinaties. Die geven je interieur een ontspannende uitstraling. Ideaal voor je slaapkamer. Kleuren die over elkaar liggen, creëren een speels contrast dat je vaak in een keuken terugvindt. Verschillende tinten van dezelfde kleur gebruik je om een rustig ton-sur-ton-effect te verkrijgen. Welke kleurencombinatie je kiest, hangt af van de ruimte en welk effect je met kleur in interieur wilt bereiken.

Rode’ draad in kleur in interieur

Het is leuk als je in je hele woning een bepaalde kleur in interieur laat terugkeren in elke ruimte. Zo creëer je eenheid in je hele interieur. Denk daarbij aan een lichtgroene lamp, een donkergroen kussen, een transparant groene vaas, … Je kunt hier eindeloos mee spelen. Het voordeel: in elke winkel weet je perfect of dat leuke accessoire of dat charmante meubelstuk past in je interieur. Je fleurt een sobere ruimte met zachte tinten op met een accessoire in een opvallende kleur. Zo zorgt kleur in interieur soms voor verrassende combinaties.

Tips voor kleur in interieur

Let bij de keuze van de kleur in interieur ook altijd op de natuurlijke lichtinval in de ruimte. Lichte, frisse kleuren doen een donkere ruimte helemaal opleven en hebben een vergrotend effect op een kleine kamer. Kies dan ook voor een licht plafond. Wit is en blijft een populaire keuze. Die laat de ruimte groter, hoger en fris lijken. Maar misschien past in jouw ruimte beter een andere kleur – zoals dezelfde kleur als je muren voor een eindeloos effect. Of een donkere kleur voor een intieme gezellige sfeer. Je ziet het: met kleur in interieur kun je alle kanten op. Lukt het je niet om de juiste kleur in interieur te brengen? Vraag ARTENIC om kleuradvies.

Laat je
inspireren.

Onze projecten
kleur interieur ruimte effect tinten

Zeg ‘ja!’ tegen je nieuwe interieur van de hoogste klasse!

Contacteer ARTENIC voor een uniek ontwerp op maat.

Maak een afspraak

Laat je inspireren in onze toonzaal:

Beerstraat 26, 2450 Meerhout

Onze showroom is enkel toegankelijk op afspraak, maar we zijn steeds telefonisch bereikbaar op:

Maandag:Ma:

9:00 - 12:00 en 13.00 - 17.00

Dinsdag:Di:

9:00 - 12:00 en 13.00 - 17.00

Woensdag:Wo:

Gesloten

Donderdag:Do:

9:00 - 12:00 en 13.00 - 17.00

Vrijdag:Vr:

9:00 - 12:00 en 13.00 - 17.00

Zaterdag:Za:

9:00 - 12:00 en 13.00 - 16.00

Zondag:Zo:

Gesloten

Vul je gegevens in en bekijk
de 5 interieurtips van Artenic

Voornaam*

Achternaam*

E-mailadres*

GSM-nummer*

Verzenden