MENU

Zo lijkt je kleine badkamer groot

Op één dag kom je verschillende keren in je badkamer. Het is dus belangrijk dat die gemakkelijk, comfortabel en praktisch is ingericht. Helaas is de badkamer in een bestaande woning vaak kleiner dan je misschien zou willen. Muren uitbreken is vaak niet mogelijk. Haal dan het beste uit je kleine badkamer naar boven door ze op een slimme manier in te richten. Dan lijkt ze groter en kun je er meer in kwijt dan je nu denkt. En jij geniet van elk moment in je kleine badkamer!

Richt je kleine badkamer slim in

Wil je je kleine badkamer groter doen lijken? Doe dan eerst wat inspiratie op in magazines, op websites, … Verzamel alle leuke ideeën in een moodboard. Ga met je plannen zeker langs een interieurarchitect, zoals ARTENIC. Die weet perfect hoe je het meeste haalt uit een kleine badkamer. Bepaal zelf wat je allemaal in je badkamer wilt: bad, douche en toilet. Bedenk ook hoe groot de wastafel moet zijn en hoeveel opbergruimte je precies nodig hebt. Dit alles bepaalt mee de inrichting van je badkamer.

 

Laat je kleine badkamer groter lijken

In een kleine badkamer kun je met enkele slimme ingrepen het ruimtelijke gevoel creëren dat je nu mist. Spiegels laten je badkamer al meteen groter lijken dankzij hun weerkaatsende eigenschap. Net als glazen wanden in plaats van tussenmuren aan je douche of toilet. Daarnaast hebben lichte kleuren een vergrotend effect. Zo is wit de beste vriend van een kleine badkamer. En dat hoeft niet saai te zijn: met verschillende wittinten zorg je voor genoeg variatie. Zeker als je ook diverse materialen combineert. Leuke accenten met een accessoire in een opvallende kleur kunnen ook.

Licht is ook een belangrijke factor bij de inrichting van je kleine badkamer.

Speel met licht in je kleine badkamer

Licht is ook een belangrijke factor bij de inrichting van je kleine badkamer. Door bijvoorbeeld een uplighter naar het plafond te richten, lijkt je badkamer meteen groter. Ook indirecte verlichting, zoals ledstrips achter je badkamermeubel, doet wonderen. Is er een raam? Beperk dan de decoratie ervoor zodat er zoveel mogelijk licht binnenvalt. Met lamellen in plaats van gordijnen bespaar je ook ruimte. Bovendien kun je door het kantelen de lichtinval én de inkijk bepalen.

Bespaar ruimte in je kleine badkamer

Met maatmeubelen creëer je voldoende opbergplaats in je kleine badkamer. Want die passen perfect op de plaats die jij verkiest. Zo win je maximaal aan ruimte. Zwevende meubels zijn ook een goed idee. Doordat je daar onder kunt kijken, hebben ze een vergrotend effect. Hun extra troef: ze maken het je gemakkelijker om je kleine badkamer te onderhouden. Is er weinig ruimte om de deur te openen? Dan is een houten of stalen schuifdeur de ideale oplossing. Zo krijgt je kleine badkamer meteen ook een industriële touch. Je hoeft al die slimme ingrepen niet zelf te bedenken. Een interieurarchitect zoals Ilse denkt graag met je mee.

 

Benieuwd naar de ideale inrichting van je kleine badkamer? Leg je badkamerdroom voor aan ARTENIC.

Laat je
inspireren.

Onze projecten
kleine badkamer badkamer inrichting badkamer badkamer inrichten interieurarchitect

Zeg ‘ja!’ tegen je nieuwe interieur van de hoogste klasse!

Contacteer ARTENIC voor een uniek ontwerp op maat.

Maak een afspraak

Laat je inspireren in onze toonzaal:

Beerstraat 26, 2450 Meerhout

Onze showroom is enkel toegankelijk op afspraak, maar we zijn steeds telefonisch bereikbaar op:

Maandag:Ma:

9:00 - 12:00 en 13.00 - 17.00

Dinsdag:Di:

9:00 - 12:00 en 13.00 - 17.00

Woensdag:Wo:

Gesloten

Donderdag:Do:

9:00 - 12:00 en 13.00 - 17.00

Vrijdag:Vr:

9:00 - 12:00 en 13.00 - 17.00

Zaterdag:Za:

9:00 - 12:00 en 13.00 - 16.00

Zondag:Zo:

Gesloten

Vul je gegevens in en bekijk
de 5 interieurtips van Artenic

Voornaam*

Achternaam*

E-mailadres*

GSM-nummer*

Verzenden